Perşembe, Eylül 15, 2005

iAudio X5L - Ilk Izlenimler

Dun, iAudio X5L elime ulasti. Henuz sadece dun aksam ve bugun kullandim. Hemen gordugum iyi - kotu yanlarini, Rio Carbon ile karsilastirarak kisaca ozetleyeyim. Once kotu taraflari:

  • X5L 200 gram ve elinizde biraz agirca kaliyor. Maalesef, belde tasinacak, ekrani vs. cizilmelere karsi koruyacak bir kilif ile gelmiyor, ekstra 20$ verip ayrica satin almaniz gerekiyor.
  • Ozellikle AudioBook dinlerken, kaldiginiz yeri isaretlemek istediginizde (bookmark), bir onceki bookmark'in uzerine yazamiyorsunuz ve bookmark menusune ulasmak Rio Carbon'a gore uzun suruyor.
  • Joystick'e alismak zaman aliyor ve cebinize koyup dinlerken, mesela merdiven cikiyorsaniz, cebinizde joystick'e baski uygulayip, hareket ettirmeniz ve boylece bir sonraki sarkiya gecmeniz gibi istenmedik seyler yapabiliyorsunuz. Belki bir kilit mekanizmasi vardir, ben henuz goremedim.
  • Resim ve video kalitesi bekledigim gibi iyi degil. Cok ilgilendigim bir sey degildi, kayip sayilmaz.
Iyi taraflarina gelince:
  • 35 saat pil omru cok buyuk bir arti (tabii beraberinde ekstra agirlik geliyor)
  • Bilgisayarimda, sarkilari, Artist\Album seklinde duzenliyordum. Rio Carbon'da, Rio Music Manager'i kullanmak durumunda idim, cunku bir kere mp3 player'a aktarinca, duzen falan kalmiyor. X5L'de tam tersi. Ote yandan Rio Music Manageri, ayni sarkiyi iki kere aktarmanizi engellemek, playlisti aktarinca ilgili sarkilari aktarmak gibi guzel ozelliklerinden mahrum kaliyorsunuz.
  • Metro gurultusunde Rio Carbon'un sesi kayboluyordu ve AudioBook dinlerken bu sorun oluyordu, oysa X5L'nin sesi gayet guclu, bu artik eskisi kadar sorun degil.
Simdilik durum bu...

[EK]
Lasik ile gozlerimi de yaptirdim ama hala bakar korluk vaziyetleri devam ediyor galiba. Bugun Engin, yazimi okuduktan sonra bakmis ve power tusunun alt tarafindaki "HOLD" basligini gormus. Dugmeyi yukari hareket ettirip 2sn tutunca X5L kapali ise aciliyor, ya da calisiyorsa kapaniyor. Asagi hareket ettirince, Hold pozisyonuna geliyor ve joystick hareketleri algilanmiyor; boylece yanlislikla calinan parcayi degistirmek gibi durumlarin onune geciliyormus. Yaaa...

Hiç yorum yok: