Salı, Eylül 13, 2005

Ronesans Panayiri


Cumartesi gunu kardesim Engin Ankara’dan bizi ziyarete geldi. Burdaki ilk aktivitesi olarak Pazar gunu onu Renaissance Fair’e goturdum. Her yil Tuxedo, NY’daki ormanda Ronesans koyu kuruluyor, Agustos ortasindan Eylul aynin sonuna kadar. Bize 1 saat kadar uzaklikta burasi.

Koy sadece haftasonlari acik. Koyde calisan herkes o doneme ait kiyafetler giyiyor, binalar ve cevre de ronesans donemindekilere benzetiliyor. Panayiri gezenlerden de isteyenler o doneme ait kiyafetler giyebiliyorlar. Kendi kiyafeti olmayanlar icin girisin hemen yaninda kostum kiralayan bir yer var.

Gun boyunca cok cesitli aktiviteler yer aliyor: kraliyet satranci, atli sovalye dovusleri (joust), robin hood, av kuslari gosterisi, hemen her kosede calan canli muzik, doneme ait dans goterileri, asillerin Kralice Elizbeth’i ziyaret etmesi ilk anda aklima gelenler. Bunlarin yani sira cam ve demir ustalarinin sovlari, ates yutma, bicak firlatma gibi gosteriler de vardi.

Koy icine serpistirilen yaklasik 20 sahnede surekli bir gosteri oluyordu. Butun gunumuz koyun icinde elimizde listeyle ordan oraya kosturmakla gecti. Eve dondugumuzde oldukca yorulmustuk ama cok guzel bir gun oldu.

Hiç yorum yok: