Pazartesi, Mart 13, 2006

Hoboken, Tasinma, Arthurs


Bu haftasonu yasasin bahar geldiii havalarina girerek gecti. Cumadan itibaren hava superdi. Buranin Mart'ina guven olmaz gerci, gecen kis Nisan basinda kar yagmisti mesela ama bu yil oyle guzel, oyle yumusak bir kis gecirdik ki erken ve uzun bir bahar umuyoruz. Adil'in su anda Frankfurt'da yasayan bolum arkadasi Kuzey'in kardesi Cigdem burdaydi iki haftadir. Son birkac gun de bizde kaldi. Cumartesi taze ve sicacik bagellarimiz esliginde uzun bir kahvalti ettikten sonra Cigdemi Manhattanda havaalani otobuslerinin kalktigi duraga biraktik. Ardindan da uptowndan downtowna tasinmakta olan Kyoko-Numan Numanbayraktaroglul'na yardima gittik. Pek cok yerde oldugu gibi Manhattan'da da haftasonu tasinmak yasak. Yani kamyona yuklenecek esyalarin haftaici tasinmasi gerekiyor. Biz depoda duran ve bizim arabaya sigacak kolileri tasidik. Daha dogrusu Adil ve Numan hallettiler o isi, biz Kyoko ile evde dolap iclerine takilacak raflari monte etmeye calisiyorduk.

Cumartesi trafik yuzunden sadece bir sefer yapilabilince isin esas kismi Pazar'a kaldi. Donus yolunda steak askiyla yanip tutusarak ekibi aksam yemegi icin toplayalim dedik. Tam o siralarda sehre gelmekte olan Ilkay-Sibel ciftini ne isiniz var Manhattanda, park yeri bile yok hadi steak yiyelim diyip muthis bir zamanlamayla tunelin ucundan geri dondurduk, Hoboken'a gittiler onun yerine. Emine-Murat ve Filiz-Murat da zaten Hoboken yolundaymis. Hoboken'da Arthur's Steaks'de bulustuk. Bana fazla yagli geldi et, pek begendigimi soyleyemeyecegim. Margarita ve cheesecake guzeldi gerci. Yine de steak yemek icin bir daha sececegim bir mekan degil Arthur's. Denedik ve sinifta biraktik:))

Yemek sonrasi Hoboken'da nehir kenarinda uzun ve guzel bir yuruyus yaptik guzel havayi degerlendirerek. Eh artik usumeye basladik derken Sibel'in ortaya attigi cay onerisi pek makbule gecti, Ilkay da film seyretmek istersek uyumayacagina soz verince Ilkaylara gittik. Ilkay uyumadi hakkaten, esnemedi bile, ama bu sefer de Adil kaydi kaldi koltukta:) Baktik ki biz bir filmi tamamlayacak halde degiliz, Ilkaylarin HBO'dan kaydettikleri Real Time with Bill Maher'i izledik. Super bir program, cok seviyorum ama HBO'muz yok, izleyemiyoruz ne yazik ki. Kirdi gecirdi yine tam yerine oturan esprileriyle.

Hiç yorum yok: